Де
Металургичний р-н, пр. Металургів, 1а
Показати на мапі
Коли
18 травня 2019
14:00 – 23:00
Контакти
(0564) 92-13-69
(0564) 74-73-32

Опис:

У Кривому Розі 18 травня у відбудеться найяскравіша подія цієї весни – EuroFest 2019.  Цей фест є брендовим для "міста довжиною в життя" та проходить під слоганом "EuroFest – захід, що єднає".

Основні локації заходу дві – це майданчик біля пам’ятника Козаку Рогу та парк відпочинку ім.Богдана Хмельницького.

На майданчику біля міськвиконкому пройде один із етапів кубку України зі стронгмену. До нашого міста завітає Почесний президент Федерації стронгмену Василь Вірастюк та його Президент - Сергій Конюшок. Очікується, що в змаганнях візьмуть участь найсильніші спортсмени зі всієї України, криворізьку команду богатирів очолить Роман Сірманов. Початок заходу о 12:00.

Далі всі події відбудуться в парку ім.Богдана Хмельницького (Металургійний район, колишнє Соцмісто) та розпочнуться о 14:00.

Гостей парку буде зустрічати учасники вуличного шоу "Театр ходулістів", які є одним із найпопулярніших серед подібних шоу-груп України.

Під час заходу мешканці та гості міста зможуть поринути в культуру та традиції 7 європейських країн, яскраві локації яких готує кожний із районів.

Локацію Німеччини організовують господарі фестивалю – Металургійний район. Республіку Польщу презентує Покровський район, який познайомить гостей із творчістю видатного композитора Фредеріка Шопена, дозволить поринути в Грюнвальдську битву. Вас пригостять чуреком та іншими стравами цієї країни. Завітавши на "острів культури", організований Інгулецьким районом, дізнаєтесь як живе країна, що отримала незалежність від Великої Британії лише на початку ХХ століття та покровителем якої до сьогодні вважається Святий Патрік. Саксаганський район презентуватиме Грецію. Він збудує макет Парфенону (античний храм), вхід до лабіринту Мінотавра, також можна буде сфотографуватись із грецьким богами – Аполоном та Гесією. Фінляндія – одна з найпівнічніших країн Європи, на їх локації можна буде перетнути "Північне Полярне коло", сфотографуватися з найпопулярнішим в світі телефоном "Nokia 3310". Норвегія, яку презентує Тернівський район порадує гостей виставкою ляльок Тільд, макетів архітектурних будівель цієї країни. Центрально міський район порадує відвідувачів особливостями культури такої сонячної європейської країни як Болгарія.

Окремий акцент заходу – це люди з особливими потребами та можливостями. Вони проявлятимуться як активні члени суспільства, адже можуть та хочуть бути корисними й зрозумілими для нього. Завітайте на "сонячну" каву від "сонячних" дітей та людей Кривого Рогу, на розваги, організовані батьками "людей дощу".

Також, можна буде взяти участь у благодійному забігу на підтримку особливих криворізьких діток, організатор- Krivbass Run Club. Вони ж організують сімейні естафети та лекторії щодо збереження стану здоров'я.

Розважальна частина заходу буде представлена квест та хімік-шоу, квестів буде щонайменше два – звичайний від знаних "квестгуру" - "Quest life" та фотоквест, який організовує редакція газети "Червоний гірник". Зміст фотоквесту полягатиме в розгадуванні загадок, виконанні завдань, пошуку паркових об'єктів та людей, фотографуванні їх за допомогою будь-якого гаджету та розміщенні в соцмережі.

Бажаючі зможуть спробувати свої сили у грі справних та спритних - лазертаг, яка проходитиме на окремій території парку. А з 16 до 20 години відбудеться благодійний турнір по бейблейдам, кошти зібрані за участь у ньому благодійний фонд "Сундучок"спрямує на створення дитячої кімнати в культурно розвиваючому соціальному центрі "Сундучок" (розташований по вул.Качалова, 12).

"Ігри розуму" будуть представлені на локаціях робототехніки, легобатлами, творчість у поєднанні з технікою – це малювання 3D ручкою, а також такими настільними іграми як "Ельфійський замок", "Мандри Україною", "Реверсі", "Хаос" та інші.

Туризм, який у Кривому Розі набуває потужних темпів розвитку буде представлений великою туристичною зоною, яка поєднає "живі" розповіді від туристичних операторів та агентів міста, віртуальні мандри в окулярах віртуальної реальності та різні туристичні активності, як то зав’язування туристичних вузлів, ходьба по натягнутим мотузкам, пісні під гітару та багато іншого. Тут будуть вікторини для знавців географії, історії європейських країн, Кривого Рогу та України.

Цьогоріч силами мистецької громади нашого міста спробуємо намалювати карту Кривого Рогу, виконавши малюнки в техніці петриківського розпису, який вже майже шість років є нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО.

Задоволеними залишаться гості фесту, які прийдуть на фестиваль задля творіння чогось прекрасного. Дівчата та хлопці з ініціативної групи "Місто яскравих кольорів" будуть створювати в режимі реального часу графіку на українську та європейську тематику.

Увечері чекайте неймовірно популярних українських виконавців - гурт "Антитіла" на чолі з лідером гурту Тарасом Тополею, Alyosha виконає популярні хіти та нові пісні, молодіжні та драйвові хлопці з гурту "Каблуками по брусчастке", які були учасниками 8 сезону Х фактору також порадують Кривий Ріг своєю творчістю.

Наприкінці заходу Кривий Ріг дізнається імена щасливчиків, які поїдуть до Європи, Трускавця, Ворохти чи отримають сертифікати на туристичні продукти. Щоб стати учасниками розіграшу призів необхідно під час заходу зібрати 500 євриків та обміняти на лотерейний квиток.

Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам