Де
Мультиплекс (Union)
Металургичний р-н, вул. Героїв АТО, 30 Г
Показати на мапі
Коли
  • ЗАКІНЧИЛОСЯ
31 травня 2019 – 9 червня 2019
  • 10:00
  • 12:00
(Тривалість: 2 години)
Скільки
Вхід безкоштовний (по предварительной регистрации)
Контакти
097-209-39-10

Опис:

З 31 травня по 9 червня у Кривому Розі відбудеться «Чілдрен Кінофест» – фестиваль, що знайомить українських дітей як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. 

За традицією, до конкурсної програми VI Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

Спеціальною подією цього року стане показ класичної комедії «Цирк» – показ присвячено 130–річчю від дня народження видатного режисера Чарлі Чапліна.

Відкриє «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк» спільного виробництва Ірландії та Великої Британії. Вона розповідає про Белфаст у часи Другої світової війни – головні герої з усіх сил намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку. Фільм Коліна МакАйвора було визнано найкращою сімейною стрічкою на думку молодіжного журі міжнародного кінофестивалю у Сіетлі.

Вперше у програмі фестивалю буде показано фільм жахів – глядачі від 12 років зможуть оцінити стрічку «Кімната 213» зі Швеції, фільмом дитячої секції Міжнародного кінофестивалю героїні стрічки приїздять до літнього табору, та починають підозрювати, що їхніми сусідами можуть бути привиди.

У програмі «Чілдрен Кінофесту» покажуть два анімаційних фільми. Український хіт «Викрадена принцеса» розповідає історію доньки київського князя, викраденої злим чаклуном, та мандрівного музиканта, який намагається її врятувати. Ролі у фільмі озвучили Олексій Завгородній, Надя Дорофеєва, Сергій Притула, Юрій Горбунов та посол «Чілдрен Кінофесту» Олег «Фагот» Михайлюта. 

Найменших глядачів у програмі чекає «Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот» про лісових звірів, які намагаються повернути викрадені ноти для організації музичного концерту. Поза конкурсом маленькі глядачі зможуть ознайомитись із класикою комедійного кіно – у 2019 році виповнюється 130 років від дня народження видатного режисера та легенди світового кінематографа – Чарлі Чапліна. Саме на його честь названо символ фестивалю «Чілдрен Кінофест» – Совеня Чарлі.

В рамках «Чілдрен Кінофесту» вже втретє відбудеться показ добірки стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин–конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі обере серед них переможця. Цього року до складу почесного журі увійшли акторка Ірма Вітовська–Ванца, режисерка Марина Степанська та режисер Аркадій Непиталюк. Переможці отримають нагороду у розмірі від 5 000 до 20 000 грн. та почесні дипломи.

Як і завжди, фестиваль закриє володар Гран–прі попереднього року – фентезі–фільм «Сторожова застава» Юрія Ковальова про подорожі сучасного школяра у часи Київської Русі. У 2018 стрічка стала першим українським переможцем «Чілдрен Кінофесту».

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Реєстрація на покази стартує 24 травня. 

Реєстрація на кожний фільм відкривається за тиждень до показу. Так, на перший фільм фестивалю, «Зоопарк», можна буде зареєструватись з 24 травня, «Викрадену принцесу» – з 25 травня, і так далі.

Щоб дізнатись, коли відкривається реєстрація на фільм, відкрийте його сторінку, натисніть на «Зареєструватись» та виберіть місто.

Жанр:

Актори:

Трейлер:

Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам