Де
Місце проведення в описі афіші
Саксаганський р-н, пл. Горького, 1
Показати на мапі
Коли
  • ЗАКІНЧИЛОСЯ
3 грудня 2019
  • 17:00
  • 19:30
4 грудня 2019
  • 17:30
  • 19:30
7 грудня 2019
  • 12:00
  • 14:00
9 грудня 2019
  • 14:00
  • 16:00
Скільки
Вхід безкоштовний
Контакти
097-209-39-10

Опис:

З 3 грудня у Кривому Розі відбудеться ХVI мандрівній міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

 

3 грудня 
17:30 - Bellingcat: Правда в світі постправди
Нідерланди/2018/88’

Цей фільм  вивчає можливості роботи з відкритими джерелами, занурюючи глядачів у неповторний світ колективу «громадянських журналістських розслідувань», відомого під назвою Bellingcat. Команда Bellingcat розслідує резонансні справи (від катастрофи MH17 до отруєння російського шпигуна у Сполученому Королівстві), шукаючи правду та борючись за журналістську чесність у часи фейкових новин і суперечливих фактів.

Режисер: Ганс Пул
Місце проведення: кінотеатр Мультиплекс, ТРЦ Union, вул. Героїв АТО, 30г.


4 грудня 17:30 

Дівчина проти гравітації
Данія/2017/21’

11-річна Ерденчімеґ твердо вирішила стати славетною конторсіоністкою, як багато відомих монгольських акробатів. Її команду з циркової школи запросили взяти участь у престижному шоу на площі перед парламентом. Раптово Ерденчімеґ втрачає здатність тренуватися. Перспектива стати «зайвою» у команді просто жахає, адже її батько за ґратами, мати –  колишня пиячка, а саму Ерденчімеґ узяли до циркової школи як жест доброї волі. На кону не лише її мрії, а й честь її родини. Але зрештою вона знаходить у собі сили впоратися!

Режисер: Єнс Педерсен
Місце проведення: кінотеатр Мультиплекс, ТРЦ Union, вул. Героїв АТО, 30г.
 

Ти, бля, рота закрий!
Україна/2019/25’

Сергій Чагаров з 15 років бореться з корупцією у рідному селі Гатне під Києвом. Його головна зброя – документ і журналістський текст. Під час однієї з сесій сільради депутат, звинувачений Сергієм у корупції, нападає та публічно погрожує активісту. Про цей випадок пишуть усі провідні ЗМІ України. Для них Сергій – герой. Для частини села – ганьба. Йому погрожують, радять не лізти у «справи дорослих», а однієї ночі підкидають на подвір'я вибухівку.

Режисер: Таїсія Кутузова
Місце проведення: кінотеатр Мультиплекс, ТРЦ Union, вул. Героїв АТО, 30г.


Ілюзії на дні
Україна/2018/16’

Ця абсурдна історія відбулась у Херсоні. Для захисту найстарішої кінозали міста молодь створює культурний центр. Але земля в центрі приваблює чиновників і депутатів, які, аби звільнити територію, розпочинають війну проти культурних активістів.

Режисер: Леонід Єжуров
Місце проведення: кінотеатр Мультиплекс, ТРЦ Union, вул. Героїв АТО, 30г.

                                            

7 грудня 
12:00 - Навмисна смерть
США/2016/73’

Споживачі люблять і живуть своїми смартфонами, планшетами та лептопами. Шквал технологічних новинок безупинно виливається на ринок, обіцяючи делалі кращий зв’язок, нескінченні розваги та миттєву інформацію. Обсяги вражають. До 2020 року чотири мільярди людей матимуть особистий комп’ютер. У п’ятьох мільярдів будуть мобільні телефони. Але в цієї революції є й темна сторона, прихована від більшості споживачів. У своєму розслідуванні, що відбувається по всьому світі, режисерка Сью Вільямс викриває залаштунки індустрії електроніки та доводить, що навіть найменші гаджети мають смертельні наслідки для довкіння та здоров’я.

Режисерка: СьюВільямс
Місце проведення: Культурно-громадський центр ШELTER+, вул. Армавірська, 28.

 

9 грудня

14:00 - «Я виросла поки ви спали»
Польща/2018/49’

Караліна поїхала із Білорусі, як і переважна більшість її друзів із музичної школи. Життя білоруської інтелігенції змальоване у формі дослідження ностальгії – туги за рідними, друзями і дитинством, які згадуються в ідилічних тонах. На державному телебаченні президент Лукашенко заявляє, що на випускників білоруських шкіл чекає яскраве майбутнє, але кадри з глибинки заперечують цей оптимістичний діагноз. Єдину втіху привозить вантажівка з їжею, сірниками та горілкою.

Режисер: Марчін Саутер
Місце проведення: Палац культури  «Карачуни»

 

Після перегляду кожного фільну заплановано обговорення стрічок.

Жанр:

документальный

Актори:

Трейлер:

Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам