Де
Довгинцівський р-н, пр. Гагаріна, 54
Показати на мапі
Коли
10 грудня 2019 – 15 грудня 2019
10:00 – 19:00
Скільки
Вхід безкоштовний
Контакти
(068) 030 5867 – Денис Шабанін
(097) 209 3910 – Станіслав Корнієнко

Опис:

10 грудня у Кривому Розі відкриється фотовиставка «Голоси з-за океану».

Відкриття відбудеться о 12:15 за адресою: проспект Гагаріна, 54 (перший поверх головного корпусу Криворізького державного педагогічного університету).

Проєкт триватиме протягом 6 днів: з 10 по 15 грудня 2019 року.

Фотовиставка створена Національним Музеєм Голодомору-геноциду та Союзом Українських Організацій Австралії та попередньо демонструвався в Києві, а тепер жителі та гості Кривого Рогу зможуть відвідати його у Криворізькому державному педагогічному університеті.

Фотопроєкт створили до 85-тих роковин пам’яті жертв Голодомору у 2018 р. та експонували в галереї «SpASE GALLERY» (м. Мельбурн, Австралія), а тепер буде представлений киянам та гостям столиці у  Музеї Голодомору.

Виставка «Голоси з-за океану» через фотографії та спогади, оформлені у вигляді листів, розповідає особисті історії про Голодомор 1932–1933 років двадцяти шести людей із 10-ти областей України. Після 30-х років ХХ століття очевидці емігрували до Австралії, де їх і розшукали куратори проєкту — австралійки українського походження —  аби зібрати свідчення та зберегти пам’ять про один із найбільших геноцидів людства.

Історія кожного героя – унікальна. Листи-спогади об’єднують голоси мешканців великих міст та сіл; людей різних суспільних прошарків, що зумовило різні досвіди виживання під час Голодомору. Обличчя цих людей назавжди задокументовані чорно-білими фотографіями.

За усмішками вже австралійських літніх людей приховуються історії  українських дітей, які пережили геноцид.

Навіть з огляду на кілометри суші й океанів між українцями, їх завжди буде єднати національна ідентичність, мова, історія й колективна пам'ять, зокрема і про Голодомор.  Відвідувачі, усвідомлюючи зв’язок зі свідками-австралійцями, заснований на спільному коді нації, зможуть написати листи у відповідь тим, чиї історії схвилювали та вразили. 

Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам