Де
Центрально-Міський р-н, вул. Канауська, 16
Показати на мапі
Тернівський р-н, вул. Сестроріцька, 1
Показати на мапі
Коли
2 вересня 2021 – 30 вересня 2021
13:00 – 17:00
Скільки
20 грн.

Опис:

В Кривому Розі стартує нумізматична виставка «Багатолика гривня», присвячена 25-річчю введення офіційної валюти України національної валюти – гривні.

Виставка паперових грошей дозволяє простежити еволюцію банкнот України за період незалежності, багатство і різноманіття іконографії, застосовані дизайнерські рішення, різні ступені захисту від фальшування, а також, певні аспекти роботи НБУ. Зображальний матеріал на аверсі та реверсі виступає потужним підґрунтям для вивчення історії власної країни крізь призму осіб та персоналій, пам’яток архітектури та мистецтва.

Представлені всі емісії гривні та її попередника – купоно-карбованця: по номіналам, експонуються екземпляри з різними підписами голів Національного Банку України, ювілейні випуски, незатверджені зразки, а також ті банкноти, що не були введені в офіційний обіг. Деякі з них мають наклад не більше 800 одиниць і є справжньою рідкістю для цінителів боністики. Окремим блоком подаються презентаційні та сувенірні банкноти, присвячені адміністративно-територіальним суб’єктам України, 100-річчю подій Української революції, 30-річчю незалежності України, легендарним вітчизняним літакам, діячам політики, науки та культури, футбольним клубам і, навіть, найнебезпечнішим представникам фауни України. Колекційні банкноти розкривають й сучасні аспекти боротьби зі світовою пандемією, зокрема, паперова бона «Дякуємо лікарям за життя». Колекційне зібрання хронологічно охоплює період часу 30 років. Всього для огляду пропонується 280 паперових банкнот.

Це вже п’ята персональна виставка Сергія Асмолова за останні два роки у стінах міського історико-краєзнавчого музею. За цей час були представлені наступні монетні зібрання: «Флора і фауна», «Видатні жінки», «Визволення України, закарбоване в металі», «Тема спорту на монетах України».

Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам