#я_готую_вдома: 5 простих рецептів смачних страв, які зможе приготувати кожен

В умовах карантину, коли багато українців змушені відсиджуватися вдома, напевно у багатьох виникає питання, як же нагодувати сім'ю. Щоб було корисно, смачно і різноманітно. Або може вас просто потягнуло в кулінарію, адже вільного часу стало більше. А може ви не знаєте куди подіти ті мішки гречки, які ви принесли з супермаркету?

У будь-якому випадку, ми вам допоможемо вирішити ці питання. Ми підготували для вас 5 простих рецептів, з якими впорається будь-який кулінар - будь ви айтішник на карантині, піарник або офіс-менеджер, який має тверду позицію #я_лишаюсь_вдома.



Піца 

Всіма улюблена, ароматна, соковита. Куди ж без неї! Тим більше, якщо ви звикли у себе в офісі перекушувати піцою, то ваш шлунок неодмінно буде вимагати продовження банкету. Отже, приготувати піцу будинку дуже просто. Тісто, звичайно, теж можна самостійно замісити, але не будемо ускладнювати. На щастя, бабусі не люблять готове магазинне тісто, тому в супермаркетах його залишилося багато. Сміливо крокуйте в найближчий магазин. Найкраще тісто для домашньої піци - листкове бездріжджове. Ще один варіант - вже готова заморожена основа для піци. Якщо знайдете таку - чудовий обід вам гарантований.

З тістом розібралися. Далі начинка. У неї може йти все, що є в холодильнику. Ковбаса, відварене м'ясо, солоні огірочки, грибочки, помідори, консервовані ананаси, кукурудза в банках, цибуля, кетчуп, сир, майонез і навіть варені яйця. Якщо у вас вже готова основа, то просто змастіть її соусом і викладіть начинку. Якщо ви купили тісто в пластинах, то його потрібно попередньо розморозити і розкачати.



 

 

Для класичної піци з грибами вам знадобиться

Для соусу:

  • кетчуп або томатна паста - 2 ст.л
  • вода - 100 мл
  • часник за смаком
  • сіль за смаком
  • базилік за бажанням
     

Начинка:

  • сир (будь-який)
  • шинка або копчена ковбаса
  • печериці
  • перець болгарський
  • цибуля ріпчаста
  • оливки
  • орегано

На рослинному маслі обсмажити дрібно нарізаний часник, додати пасту і влити воду. Посолити за смаком, додати базилік. Тушкувати приблизьно 5 хвилин.

Основу піци змастити соусом. Шарами викласти начинку: нарізану тонкими півкільцями цибулю, потім шинку, оливки кружечками, болгарський перець, гриби, зверху посипати тертим сиром. Краї тіста можна змастити олією. Випікати 20-25 хвилин при 200 градусах.

 

Ледачі вареники 

Школи і садки закриті на карантин, а значить діти вдома. І вони хочуть їсти. Приготуйте для них ліниві вареники. Це швидко, просто (впорається навіть тато) і, як правило, дітки із задоволенням їдять сир в такому вигляді. Відмінний варіант для всіх.
 



 

 

Вам знадобиться:

  • сир (творог) - 250 г
  • яйця - 1 шт.
  • борошно - 3 ст.л
  • масло вершкове - 1 ст.л
  • цукор - 2 ч.л
  • сіль - щіпка
     

Сир перетерти (якщо ви тато голодних дітей і не знаєте як це робити, запитаєте у мами :) Трохи збити яйце, додати в нього розтоплене вершкове мало, цукор і сіль. Додати сир і добре розім'яти. Додати в сирну масу трохи борошна, щоб руки не клеїлися до теста. Стіл присипати борошном і викласти на нього сирну масу. Скачати її ковбаскою і нарізати на шматочки. Підготовлені вареники кинути в киплячу воду і варити до тих пір, поки вони не спливуть.

Готові вареники подавати зі сметаною, згущеним молоком, медом або варенням. 

 


Спагеті з куркою



 

Інгредієнти:

  • спагеті - 500 г
  • філе куряче - 1 штука
  • олія
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений
  • соус томатний, томатна паста чи кетчуп
  • вода - 50 мл Сир - 100 г 


Спагеті зварити до стану "аль денте" і злити з них воду. Поки варяться спагетті, нарізати куряче філе на шматочки, посолити і обжарити на олії до золотистого кольору. Додати до курки томатний соус і трохи води. Посолити і поперчити за смаком. Трохи протушкувати і всипати в соус спагетті. На середньому вогні довести до кипіння і тушкувати декілька хвилин до випаровування рідини. Готову страву щедро посипати тертим сиром, накрити кришкою і залишити, щоб сир трохи розплавився.
 

Ледачі хачапурі

Ця страва готується за 10 хвилин. Вона смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. Чи стане відмінним перекусом, поки випрацюєте з дому. 



 

 

Вам знадобиться:

  • сир твердий - 200 г
  • цибуля зелена - 2 пучки
  • сметана - 200 г
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 5 ст. л
  • сода - 0,5 ч. л
  • сіль
  • олія
     

Сир натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати. Змішати яйця, сир, сметану і зелену цибулю. Додати соду, посолити за смаком. Додати просіяне борошно і добре перемішати. Сирні коржики смажити на олії близько 4-5 хвилин з одного боку, і хвилини 2-3 з іншого. 

 

Запіканка з гречки з фаршем 

І, нарешті, королева балу - гречка! Судячи із останніх подій, гречка тепер є в кожному будинку. Просто відварити її може будь-яка людина в країні. Але з цієї крупи готують навіть запіканки. Пропонуємо вам рецепт одного з них. 




 

Вам знадобиться:

  • гречана крупа - 1 склянка
  • вода - 1,5-2 склянки
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • сіль,
  • чорний мелений перець
  • яйце - 2 шт.
  • сир твердий - 100 г
  • фарш м'ясний - 300 г
  • олія

 

Гречану крупу засипати в киплячу воду і відварити до готовності близько 20 хвилин. Гречка повинна стати розсипчастою, але щільною. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити на рослинному маслі до м'якості. Обсмажені овочі змішати з фаршем, посолити і поперчити за смаком. У горщики (або одну велику форму) викласти шар гречки, потім фарш і знову гречку. Сир натерти на дрібній тертці, змішати їх з яйцями і залити цією сумішшю кожну порцію. Відправити в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.

 

Смачного :)

І чекайте від нас нові підбірки неймовірно смачних та легких у приготуванні страв.

Использованные материалы: unian.net
Relax.1kr.ua

Коментарі

Коментування доступне тільки зареєстрованим користувачам